19 Mayýs 2012
Dolar Alış 1.8236
Dolar Satış 1.8324
Euro Alış 2.3158
Euro Satış 2.3270
43 kiÅŸi adliyeye sevk edildi.
İşte memura zam teklifi
Bunu yaptırmayana elektrik, su ve doğalgaz yok!
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Baykal: Anayasa Değişikliğinin Temelinde HSYK nın Yapısının Değiştirilmesi Var

Baykal: Anayasa Değişikliğinin Temelinde HSYK nın Yapısının Değiştirilmesi Var
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dikkat edin, anayasa değişikliğinin temelinde HSYK nın yapısının değiştirilmesi var. Amaç, yargının kalbini siyasetçilerin kontrolü altına almak." dedi.
12.01.2010 / 00:00

Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, referandum ile ilgili bir yasa teklifi verildiğini; yakında anayasa değişikliği projesinin de ortaya atılacağını vurguladı.



            Baykal, Dikkat edin, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin temelinde HSYK nın yapısının deÄŸiÅŸtirilmesi var. Amaç, yargının kalbini siyasetçilerin kontrolü altına almak. Bu parlamentonun 5 te 4 ü dokunulmazlık zırhının altında, yargıdan kaçan insanlardan oluÅŸmaktadır. Kendi hesabını vermemiÅŸ, kalpazanlıktan itham altında. Bunlar, ÅŸimdi yargıç seçecek olanları seçecek. Bu da demokrasinin çiçek açması olacak. Kimi kandırıyorsunuz? dedi.



            Baykal, meydanın da susturulduÄŸunu iddia ederek, Hangi gazetenin patronunun patronluktan istifa etmesi gerektiÄŸini BaÅŸbakan tayin edince, genel yayın yönetmenin iÅŸine sor vermesi talimatını BaÅŸbakan verince, o ülkede basın özgürlüğü daha mı güvencede olacak? En büyük baskı da oto sansür. Yargıtay BaÅŸkanı konuÅŸtu. Kaç tane gazetede birinci sayfada haber oldu. Yargıtay BaÅŸkanı nın yangın var lafı birinci sayfaya giremiyor. ifadelerini kullandı.



            "GidiÅŸatın demokratik doÄŸrultuda olmadığını" belirten Baykal, Bu manzara karşısında çare millettir. Türkiye nin çıkışı için tek bir güç kalmıştır. O da milletin ta kendisidir. Türkiye nin bu noktaya geldiÄŸini çok açık, çok net görüyorum. dedi.



            Türkiye nin sorununun muhalefet deÄŸil, iktidar olduÄŸunun anlaşıldığını savunan Baykal, Türkiye nin sorunu muhalefetin darbeci olması deÄŸil, iktidarın komplocu olmasıdır. Komplocu bir iktidara karşı Türkiye vakarını, saygınlığını koruyacaktır. diye konuÅŸtu.



            Baykal, iktidar partisinin oyunun 18 ayda 8.5 puan azalarak yüzde 30 un altına indiÄŸi iddiasını yineleyerek, para verip araÅŸtırma yaptırmadığını; BaÅŸbakan ın yaptırıp sonucunu açıklayamadığı araÅŸtırmanın sonuçlarını açıkladığını kaydetti.



Etiketler:
Bu haber toplam 587 defa okundu
YORUMLAR
YAZARLAR