19 Mayýs 2012
Dolar Alış 1.8236
Dolar Satış 1.8324
Euro Alış 2.3158
Euro Satış 2.3270
43 kiÅŸi adliyeye sevk edildi.
İşte memura zam teklifi
Bunu yaptırmayana elektrik, su ve doğalgaz yok!
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Siyasetin Harareti

Siyasetin Harareti
Siyasetin Harareti
29.12.2008 / 00:00

      29 Mart 2009’da yapılacak olan yerel seçimler için M.H.P’nin dışındaki siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor. Seçim çalışmaları baÅŸlamadan adaylarını ilk açıklayan siyasi parti direk olmasa da dolaylı yollardan C.H.P oldu. C.H.P de BüyükÅŸehir baÅŸta olmak üzere Akdeniz ve YeniÅŸehir de dahil mevcut belediye baÅŸkanları ile seçime girileceÄŸi deÄŸiÅŸik yollardan kamuoyuna yansıtıldı. Buda C.H.P de beklenen aday adayları arasındaki rekabet içeren yarışın beklenen ölçüde yansımasına engel oldu. Birde kurultay tüzüÄŸüne kitlenen parti bir  nevi seçim propaganda çalışmalarında içe dönük kilitlenmeden dolayı dışa yansımada yetersizliÄŸi gidermek için tüzük kurultayındn bir gün öncesi adaylık baÅŸvuru süresinin baÅŸlama ve bitiÅŸ tarihinin il yönetimince açıklanmasına neden oldu. Her ne kadar C.H.P de mevcut baÅŸkanlarla yerel seçimlere girileceÄŸi sinyali Mersinde veriliyor olsa da genel merkezin adaylık beklentisinde olanlara “kurultayı bir atlatalım” sözüde C.H.P içerisinde dikkatle izlenen biz süreci  yine parti içerisinde baÅŸlayacak tetiklemiÅŸ oldu. Bu geliÅŸmeler adaylık bekleyen bazı isimlere ümit beraberinde kaygı mevcut baÅŸkanların adaylık garantisine de tedirginlik eklentisine etken olmazdı.

            Umutla adaylık bekleyecek Aday Adayı durumundakilere boÅŸuna beklemeyin anlamı içeren birazda ÅŸaÅŸkınlıkla karşılanan bir açıklama ise C.H.P Akdeniz ilçe baÅŸkanı Yakup GÜLER’ den geldi. GÜLER’in bir haber sitesi için yaptığı açıklamada Mersin de altı belediye belediye baÅŸkanı adayının belirlendiÄŸini mevcut belediye baÅŸkanlarının ise 29 Mart seçimleri için yeniden aday olacaklarını duyurması dikkat çekti.

            Akdeniz de Akdeniz Belediye BaÅŸkanı Kenan YÜCESOY iÅŸaret eden C.H.P Akdeniz ilçe baÅŸkanı Yakup GÜLER’nin bu açıklaması gözleri C.H.P YeniÅŸehir ilçe BaÅŸkanına çevirdi. Ancak Akdeniz de açık alenen olmayan aday adayı baÅŸvurusu YeniÅŸehir de birde deÄŸil iki. Bu durumda C.H.P de ilçe baÅŸkanlarının belirlenmesinde Belediye baÅŸkanlarının bölgesine olan etkisini yansıtmak amacıyla isim belirlemede öncelik koyma tavrınının hatırlanmasında C.H.P Akdeniz ilçe baÅŸkanının yaptığı açıklamanın içeriÄŸide farklı yorumları gündeme getirdi. C.H.P YeniÅŸehir ilçe baÅŸkanının sessizliÄŸi de bu noktada dikkatle incelenir hale geliverdi. Farklı polemik ve tartışmalarda bu noktadan kulislere yayıldı. Bu durumuda noktalayacak tek ÅŸey bu güne kadar Kurultayı bekleyin yaklaşımını öne çıkartan C.H.P genel merkezinin Kurultay sonrası tavrı olacak. 29 Mart yerel seçimlerine seçim startını ilk veren parti M.H.P ’nin aday adaylık yarışını hızlı tamamlaması seçim sürecinde M.H.P nin adaylarını biraz zorlayacak kuÅŸkusuz. Bu durumda Aday adaylarının çalışmaları ile propaganda sürecinin tamamlayacak diÄŸer partilerin ekmeÄŸine yaÄŸ sürecek. ÖrneÄŸin A.K.P nin. A.K.P bu süreci C.H.P ve M.H.P den daha iyi deÄŸerlendirecek zira aday adaylığı sürecinde partinin seçmene propagandasını aday adayları yapacak. Buna karşın  M.H.P’ de ise teÅŸkilatlarda diÄŸer aday adayları da artık adaylar çalışsın görüÅŸününde öne çıkmasında neden oluverdi. M.H.P de seçim propagandasını artık adaylar yapsın görüÅŸünün hakim olması da partide hızlı giden sürecin yavaÅŸlamasına neden oldu. Birde adaylık beklentisinde olup da aday olamayan küskün aday adayları olunca A.K.P’des yakın seçmen kesimi görüÅŸüyle kolları sıvayarak birden küskün aday adaylarını teklif çemberi içerisine alıverdi. A.K.P nin M.H.P de aday adayı olarak adı geçen hemen herkesi markaja alarak tekliflere boÄŸduÄŸu da kulislerde konuÅŸulan tek konu oluverdi. Yerel seçimlerde çok iddialı olduÄŸunu kamuoyuna duyuran A.K.P ise mevcut aday adaylarına raÄŸmen ilginç tekliflerle yine gündemde adını koruyor.

            BaÅŸbakan Recep Tayip ERDOÄžAN’ nın Mersin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı’nın alınmasında Devlet Bakanı  KürÅŸat TÜZMEN’ e görev verdiÄŸini Mersin’de duymayan kalmadı. Ya da öyle yansıtıldı. Hatta aday adayları arasında bile konuÅŸulan konu halini aldı. Öyleki A.K.P li Mersin milletvekillerinin de bu noktada mutabakata vardıkları BüyükÅŸehir adayının belirlenmesinde Devlet Bakanı ve Mersin Milletvekili KürÅŸat TÜZMEN’in, Akdeniz Belediye BaÅŸkan adayının belirlenmesinde A.K.P Mersin Milletvekili Ömer İNAN’ın Toroslar Bld. BÅŸk. Adayının belirlenmesinde AKP Mersin milletvekili ALİ ER’in görev dağılımına karşın A.K.P Mersin Milletvekili Zafer ÜSKÜL’ünde  YeniÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayını da ben belirleyeceÄŸim talebinin özellikle Mersin kamuoyunda hakim olduÄŸu ÅŸu günlerde YeniÅŸehir de ilginç bir teklifin gündeme gelmeside dikkat çeken bir baÅŸka durum.

 

Zira; AKP Mersin Milletvekili Zafer ÜSKÜL’ün YeniÅŸehir’in siyasi yapısını göz önünde bulundurarak, sosyal demokrat kökenli bir ismi aday olarak belirleyeceÄŸi iddia edilirken, MHP’den adı aday adayı olarak  hemde BüyükÅŸehir için teleffuz edilen bir isme AKP’nin YeniÅŸehir Belediye BaÅŸkan adaylığı teklifi götürdüÄŸü yönünde bir haber sitesinin haberi bir çok soruyu gündeme taşıdı. En azından teklif götüren ismin ÜSKÜL olmadığı izlenimine neden oldu. AKP’den öne çıkan bir diÄŸer ilginç isim ise AKP Mersin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olarak Ömer ÇETİNKAYA’nın ismi oldu. AKP çevrelerince Ömer ÇETİNKA’ya teklif götürüldüÄŸü, Ömer ÇETİNKAYA’nın ise düÅŸünmek için zaman istediÄŸi ifade ediliyor. Bu geliÅŸmelerle siyasi partiler için sayılı günler olan aday adaylık sürecide iÅŸlerken bu kez yerel seçimin kıyasıya bir mücadele içerisinde geçeceÄŸi sinyalini içeren bir geliÅŸmede DTP’den geldi.

 

Akdeniz Belediye BaÅŸkan adaylığı için partiden yapılan resmi bir açıklama olmamasına karşın Akdeniz Belediyesi Eski BaÅŸkanı M.Fazıl TÜRK’ün adaylığının garantilendiÄŸi görüÅŸüne ek olarak DTP’de BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adaylığı içinde eÄŸitimci Celal TEMEL’e teklif götürüldüÄŸü iddiasıda siyasette suların ısınmasına neden oldu. Bu durumdan etkilenen siyasi partiler hiç kuÅŸkusuz AKP ve CHP olacaktır. Kulisler, aday adaylık takviminde sona gelindiÄŸi ÅŸu günlerde dahada hararet ve hareketleneceÄŸe benziyor. 


Etiketler:
Bu haber toplam 6882 defa okundu
YORUMLAR
robin: 
"büyük başkan"
ben mersin akdeniz bölgesinde ikamamet ettiğim icin yorumumu söylim kesinlikle kenan yücesoyun cok başarısız olduğunu söyleyebilirim aynı şekilde macit özcanda cok para boşa harcadı en büyük calışmaya diğer secimlerde birinci olan dtp adayı m.fazıl türk tü ve büyük calışmalar yaptı ve şimdide aday kesinlikle m.fazıl türk kazanacak yaşasın halkların kardeşliği
18.02.2009 / 00:00
YAZARLAR